Verdensmesterskabet i Haidong Gumdo i Las Vegas

By | 23. juli 2016

I denne uge er familien med det schweiziske landshold i Las Vegas for at deltage i verdensmesterskabet i Haidong Gumdo – en koreansk kampsport baseret på sværdkunst.


Eventen kaldes PanAm Mulimpia 2016 og inkluderer – udover Haidong Gumdo – også Taekwondo og Tangsoodo.

Her er landsholdet.


Og endnu et billede af det schweiziske landshold.


Gustav (9) og Arthur (5) deltager i disciplinerne paper-cutting og Gumbub med sværd. Sidstnævnte er en opvisning, hvor bestemte bevægelsesmønstre fremvises så nøjagtigt som muligt.


I paper-cutting går det ud på at lave et så præcist snit så tæt på midten af papiret som muligt, uden at papiret flosser. Umiddelbart ser det forholdvis nemt ud, men det er faktisk meget svært og kræver en god teknik og en masse øvelse. Jeg har prøvet.


Ved verdensmesterskabet skabes mange venskaber på tværs af landegrænserne. Her ses børnenes nye ven fra Utah, USA. Han er blot 11 år og allerede sort bælte i Haidong Gumdo og Taekwondo. Det kræver intens træning fem dage om ugen i rigtig, rigtig mange år.


Men resultatet er også ganske imponerende.


Arthur er stadig efter et års træning stadig den yngste Haidong Gumdo udøver i Europa, så hvis han bevarer gejsten, så kan det føre ham langt indenfor kampsporten.


Børnene er oppe imod blandt andet sortbælterne fra Korea, der selvsagt er favoritter i alle discipliner, da de har trænet intenst i mange år.

Børnene stiller op med hvidt og grønt bælte, da de graduerede til gult og blåt bælte umiddelbart efter registreringen til VM. Det gør dog ingen forskel i bedømmelserne.

Børnene har dog den fordel at deres Master Lee er øverste Master for Haidong Gumdo i Europa samt ansvarlig for den tekniske udvikling. Bedre Master fås ikke.


Udover at træne børnene intenst mindst to gange om ugen på hold sammen med maksimalt 3-4 andre elever, så er Master Lee et fantastisk menneske med rigtig gode værdier, der lærer børnene respekt, koncentration, disciplin og selvtillid.


Ovenfor et billede af deltagerne i Haidong Gumdo konkurrencerne. Der er deltagere fra bl.a. USA, Canada, Mexico, Guatemala,  Panama, Columbia, Italien, Schweiz m.fl.

Og i alle alderstrin.


Go Switzerland!

Kryds fingre, tak!
Robin Roy Krigslund-Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *