Vælg din omgangskreds med omhu

By | 7. maj 2017

I februar 2009 deltog min kæreste og jeg i Anthony Robbins ‘Unleash The Power Within‘ seminar i New Jersey, New York. Jeg ved, at jeg deler vandene med min næste udtalelse, men det var mildest talt en fantastisk oplevelse, som vi aldrig vil glemme. Først og fremmest så bemærk timingen. Eventen foregik i kølvandet på den finansielle krise kun kort forinden, der havde chokeret ikke bare USA – men hele Verden – og skabt arbejdsløshed, modløshed og depression i store dele af USA. New York var ingen undtagelse; vi mødte ikke en eneste taxachauffør, der ikke beklagede sig over den nye situation og omverden, de pludselig skulle forholde sig til. Mange havde mistet store dele af deres pension og de ellers så sikre bankaktier som f.eks. CitiBank var helt i knæ. Men som Tony Robbins rigtig nok påpegede, så var Verden fuld af muligheder.

Vi fik gået på de berømte glødende kul og mødt en masse spændende mennesker fra nær og fjern, som også var kommet til eventen for at få den ekstra positive energi, der kunne bringe dem igennem krisen. For os stod vi også ved en vigtig milepæl i livet og skulle træffe nogle vigtige valg, der ville have afgørende betydning for vores fremtid. Efter eventen friede jeg til Michelle på toppen af Empire State Building og havde besluttet mig for at blive selvstændig på fuld tid. Den første del betød højdeskræk, rystende knæ og en bævrende stemme, mens beslutningen om at blive min egen lykkes smed på fuld tid virkede overkommelig. Samme sommer startede jeg GoSocial ApS i min kælder sammen med en dygtig kollega fra GuavaMedia i København.

Selvom Anthony Robbins dengang talte til tusindvis af mennesker til eventen på én gang, så havde han alligevel evnen til at få en til at føle sig meget speciel og til at føle, at han kommunikerede til netop dig. I starten af eventen var jeg meget modstander af de fysiske bevægelser og high-fives og havde egentlig mest lyst til at blive siddende på stolene på VIP-rækkerne og blot tage notater. Men sådan skulle det ikke gå. Jeg blev hurtigt sendt op og klappe – og fik den positive og medrivende energi ind i kroppen. Måske netop derfor gik jeg også derfra med en del bøger og CD-samlinger. CDere som jeg de næste mange år tog med mig fra bolig til bolig, men aldrig har fået pakket op endnu. Men det er da rart at vide, at den dag kærligheden virkelig knirker, så har jeg ca. 30 CDere om ‘Relationship Management‘ at gå i gang med.

En af de mange ting, jeg tog med fra eventen og fra Anthony Robbins uendelige talestrøm var citatet i billedet foroven. Det lyder meget simpelt, men senere hen i livet, så er jeg gentagne gange blevet bekræftet i citatets ordlyd. Når jeg har været sammen med mennesker med dårlig energi, så har jeg straks kunne mærke, at de har haft en negativ og afsmittende effekt på mig, mine præstationer og min livsglæde. Det har jeg eksempel oplevet, når jeg har startet projekter eller virksomheder med mennesker, der til trods for deres store flid og evner, ofte har haft en negativ energi og udstråling. Så bliver man så hurtig træt. Alting bliver gjort mere besværligt, end det behøver at være, og man får en tendens til at konstant at se problemer fremfor muligheder. Jeg vil ikke hænge nogen ud med navns nævnelse, men jeg har da prøvet at investere en lille millioner kroner i en dygtig iværksætter for blot et par uger efter sige farvel og tak til vedkommende, fordi jeg kunne mærke, at det ville blive en meget lang og ubehagelig rejse med en masse negativitet.

Omvendt, så er jeg blomstret op, når jeg har været sammen med positive mennesker med stor livsglæde eller har været sammen med mennesker, der var ufattelig dygtige til én særlig egenskab eller simpelthen bare utrolig intelligente. De får klart det bedste frem i mig og verden virker overkommelig. Kroppen fyldes med energi og power, og ingenting synes længere umuligt. Min gode ven Stig Åvall Severinsen er et eksempel på alle tre dele. Han er altid i godt humør, han er syvdobbelt verdensmester i fridykning, og så er han et levende eksempel på, at man i hvert fald ikke skader hjernen ved at lukke for ilttilførelsen i op til 22 minutter. Stig er et af de mennesker, som man altid får det godt at være sammen med – eller bare tale i telefon med. Han har et drive og en viljestyrke, som man kun ser hos ganske få iværksættere, og som bare er inspirerende og motiverer mig til at arbejde hårdere og gøre det bedre.

I 2011 var jeg med Stig Åvall Severinsen, meditationseksperten Henning Daverne og en halv snes andre kursister på kursus på en yacht i den sydlige del af Rødehavet. Til trods for at ‘Det Arabiske Forår’ udbrød i Ægypten og resulterede i, at mobilnettet blev lukket ned og væbnede køretøjer indtog byerne, så var det endnu en fantastisk oplevelse sammen med en masse dejlige mennesker. Det lykkedes for Stig og Henning at trække mig langt væk fra den stressede hverdag med en konstant strøm af e-mails og telefonopkald og helt ind til kernen i mig selv. Under en uges ophold på havet lykkedes det mig sørme at dykke 20 meter ned for enden af en line til havets bund på blot én indåndning og til trods for, at min form nok aldrig havde været dårligere, samt at min hidtidige rekord blot var omkring de fem meter. Den bedrift symboliserer nok allerbedst, hvad rigtig gode mennesker kan få frem i én.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *