Trump gør op med lovløsheden i USA

By | 21. februar 2017

Man kan mene meget om den nyvalgte amerikanske præsident Donald Trump, men én ting er i hvert fald sikkert. For en sjælden gang skyld er der en politiker, der lever op til sine valgløfter og faktisk gennemfører de ting, der blev lovet til vælgerne. Sjælden har man oplevet en så ihærdig præsident, da har fået gennemført så mange ting på så kort tid af sin præsidentperiode. 

Ifølge flere større amerikanske medier har Trump gjort alvor af sit løfte om at deportere immigranter, der opholder sig ulovligt i USA. Vel at mærke de voksne immigranter. Børn eller voksne, der kom ulovligt til USA som børn, får lov til at forblive i landet. 

Flere amerikanske grænsevagter er lettede over, at de nu endelig kan udføre det arbejde, de er ansat til, uden at skulle være helt til grin. 

Personligt er jeg af den opfattelse, at den lovløse tilstand igennem rigtig mange år har skabt en uløselig situation for USA.

Loven må respekteres eller ændres 

På den ene side kan man ikke se igennem fingre med lovgivningen og blot lade immigranter fra hele verden rejse ind i landet uden tillladelse. Hvis det var muligt, så ville USA drukne i immigranter fra store dele af verden, der drømmer om at skabe en bedre tilværelse et bedre sted i verden. Den motivation er selvfølgelig naturlig, men det er ikke rimeligt, at det amerikanske folk skal forsørge resten af verden. De har rigelig af problemer med at få deres stærkt pressede statsbudgetter til at hænge sammen og kæmper med en uoverkommelig statgæld, der gentagne gange har bragt landet på randen af konkurs. 

Omvendt må man også finde en løsning for de mange millioner af mennesker, der ulovligt er trængt ind i USA for lang tid siden – og måske etableret en familie i USA. De har helt sikkert ikke haft det nemt uden adgang til basale fornødenheder fra det offentlige system samt mulighed for at tegne sundhedsforsikring m.m. Men man må samtidig holde i mente, at de er trængt ulovligt ind i landet og har forbrudt sig mod lovgivningen på så mange måder. Skal man deportere disse mennesker? Skal man sende dem i fængsel for deres kriminelle gerninger? Skal man tilgive de velintegrerede og sende de kriminelle ud af landet? Hvad med dem, der har børn i USA?

Det er uden tvivl ikke en nem situation. Uanset hvad man prioriterer højest, så vil der altid være en stor del af befolkningen, der repræsenterer det modsatte synpunkt. Men Trump er gået til valg på at sætte en stopper for udviklingen af problemet og har lovet sine mange vælgere, at der rent faktisk vil blive gjort noget ved problemet. 

Uanset, hvad man synes om den succesfulde milliardær Donald Trump med de kontroversielle holdninger, så må man respektere demokratiets stemme og værdsætte, at USA for en sjælden gang skyld har valgt en person, der rent faktisk lever op til sine valgløfter og har travlt med at eksekvere og implementere dem, så ord kan blive til handling. 

Det kunne rigtig mange levebrødspolitikere lære meget af. 

Kilde: Washington Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *