Bridgeskandalen Fantoni-Nunes (det 2. par)

By | 29. september 2015

I øjeblikket kører der en sag imod de to bedste bridgespillere i Verden – Fulvio Fantoni og Claudio Nunes – der er blevet taget i at snyde ved bridgebordet. Sagen eksploderede den 13. september kort efter, at to israelske topspillere var blevet taget i omfattende snyd, da Kit Woolsey lagde en omfattende analyse på BridgeWinners.com, der grundigt dokumenterede snyd ved den blindes fordækte udspil.

I dette indlæg samler jeg et par videoer, der helt konkret viser, hvad der er foregået ved bridgebordene og kaster lidt mere lys over de to herrer.

Video 1: Sådan snød de med åbningsudspillene ved at vende det udspillede kort henholdsvis vandret og lodret.

Når man kender deres simple måde til ulovligt at kommunikere informationer omkring den udspilledes farves honnører, så undres man over, at det ikke for længst er blevet afsløret. Men det er altså ikke sket tidligere. I dette interview går Alfredo Versace endda så langt som at sige, at der ikke har været mistanke mod dem overhovedet tidligere.

Video 2: Overblik over situationen og konsekvenser

Hvorfor behøver nogle af verdens bedste bridgespillere at snyde?

Der har været mange interessante debatter på BridgeWinners.com og andre bridge fora omkring, hvorfor nogle af verdens bedste bridgespillere sætter hele deres karriere og fremtid på spil ved at begynde at snyde (se f.eks. denne artikel). Det er jo ikke fordi, at de to herrer ikke kan spille bridge i forvejen. Her er et f.eks. et spil, der dels viser hvor konkrete aftaler, der havde om at splinter i offensiven viser mindst 3 kontroller, hvilket fører dem til en nem 7SP-kontrakt, men også Fantoni´s grundige overvejelser om spilføringen i en kontrakt, hvor mange af os nok bare havde spillet trumf i stil 2 uden at tænke videre over de dybere konsekvenser ved en 3-0 fordeling osv.

Forklaringen på, at de to dygtige herrer begyndte at snyde er i følge mange, at deres sponsor har tilbudt dem betydelige pengebonusser i tilfælde af sejr i de turneringer, som de har spillet sammen. De skulle efter sigende tilsammen have tjent ikke mindre end 50 millioner kroner på at spille bridge de sidste fem år. De penge er så endda skattefri, da de bor i Monaco.

I skrivende stund kender ingen konsekvenserne af afsløringerne af snyd hos Fantoni-Nunes, da men dels afventer det italienske bridgeforbunds egne undersøgelser samt det europæiske bridgeforbunds stillingtagen til bevismaterialet.

Men konsekvenser har det haft for mange andre, som er blevet bestjålet deres retmæssige placeringer i internationale pengeturneringer gang på gang. Det fik forleden den profesionelle hollandske bridgespiller til at skrive et følelsesladet indlæg til Fantunes (kort for Fantoni-Nunes) på BridgeWinners.com. Det kniber da heller ikke med at finde indlæg på bridgefora fra primært amerikanske bridgespillere, der føler sig snydt i en sådan grad, at de ønsker Fantunes – og andre taget for den mindste form for snyd – bandlyst fra bridgen for evig tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *