Arkansas vil have omdøbt lufthavn opkaldt efter Hillary og Bill Clinton

By | 24. februar 2017

Reuters rapporterer, at lovgivere i Arkansas vil have ændret navnet på statens traveleste lufthavn, så den ikke længere hedder Bill and Hillary Clinton National Airport. 

Efter forgæves at have forsøgt at påvirke bystyret til at ændre navnet på lufthavnen har lovgiverne nu i stedet fremsat et forslag, der skal forhindre offentlige bygninger i at blive opkaldt efter politikere, der stadig er i live eller har arbejdet som politikere senest 10 år før færdiggørelsen af bygningen. Lovforslaget er ikke blot konstrureret, så det påvirke lufthavnen, men også for at undgå lignende episoder i fremtiden, hvor bygninger bliver opkaldt efter kontroversielle personligheder. 

Bag lovforslaget står den republikanske senator Jason Rapert, der henviser til Bill Clintons seksuelle eskapader i form af Monica Lewinsky-sagen som baggrunden for forslaget. Rapert udtaler ligeledes, at lokale borgere har udtalt mishag ved lufthavnens navn og rettet henvendelse til ham for at forsøge at få navnet på lufthavnen ændret. 

Selvom lovforslaget formentlig ikke bliver vedtaget, så er det meget sigende for det dårlige image Hillary og Bill Clinton i stigende grad kæmper med i USA. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *