Apple Watch

By | 28. september 2015

Jeg fik i august måned som en af de første Apple-tosser købt mig et Apple Watch under et besøg i New York. Her kan du kort læse om mine erfaringer med uret.

Mit valg faldt på Apple Watch i 42 mm, fremfor Apple Watch Sport, da jeg klart foretrække rustfrit stål fremfor aluminium. Så selvom det gjorde uret væsentlig dyrere ($649 vs. $399), så gik jeg efter den løsning som havde størst chance for at gøre mig tilfreds på lang sigt, hvis det ikke lykkes, så bliver uret formentlig aldrig brugt. Min perfektionisme kan desuden slet ikke holde til et ur, der nemt bliver ridset. Hvis jeg skal benytte et ur i hverdagen – hvilket ikke altid er tilfældet – så skal det også kunne holde til at blive brugt.

w42ss-ml-sel-201509_GEO_US

Mit valg af lænke faldt på det såkaldte “milanese loop”, fordi det er så smart fundet på med den lækre magnetlukning. Det ser dels rigtig godt ud, men har også en stor praktisk værdi, da det kan finindstilles til at passe præcist til håndleddet. Det valg er jeg rigtig glad for.

Jeg går i forvejen med ure fra Rolex, som selvfølgelig ser rigtig godt ud, men som desværre også har den ulempe, at lænken ridser min laptop – og vice versa – når jeg benytter dem foran computeren. Derudover vejer de også en del på mine spinkle håndled. Det var derfor vigtigt for mig, at jeg også havde mulighed for at skifte til de modesmarte – og meget lette – Sports Bands som i første omgang udkom i fire farver, men som sidenhen kan fås i hele 16 forskellige farver.

En af de store fordele ved nemt og bekvemt at kunne skifte remmens farve på et halvt minut er netop, at uret kan bruges som et modeobjekt og tilpasses tøjvalget. Jeg kom derfor til at købe samtlige fire farver hos Apple i New York. Det er svært at vide, hvor galt det var gået, hvis udvalget havde været så stort allerede tilbage i august måned…

Her ses de fire farve, jeg fik købt (NB! uret er et Sport Watch):

MJ4M2_AV2 MJ4Q2_AV2 MLDL2_AV2 MJ4U2_AV2

Sidenhen er Sports Band kommet i en lækker rød farve fra RED-serien. Jeg vil helt gerne have haft fingrene i denne variant. Som bekendt elsker jeg farver – og den røde farve lyser virkelig op.

MLDJ2_AV2

Eller det bare mig? Hvad synes du?

Nå, lad os tale lidt om uret. Rent faktisk ligger betegnelsen “ur” meget langt fra denne gadgets kunnen. Det svarer lidt til at kalde sin iPhone 6 for en “telefon” i stedet for en smartphone. Det er ikke en helt fair karakteristik, især ikke når anvendelsen af Apple Watch´s funktion til blot at vise tiden er en nærmest overflødig funktion i forhold til det store udvalg af lækre apps i uret.

Under mit besøg i New York deltog jeg i to gratis work-shops hos Apple på 5th Avenue (fantastisk butik og døgnåben!). Det lyder måske ret banalt, men hvis jeg ikke var blevet introduceret en smule til de mange funktioner i uret samt de mange anvendelsesfunktioner, så var jeg nok aldrig rigtig kommet i gang med at bruge uret overhovedet. Det var nok bare endt i skuffen som så mange andre gadgets (Nike Fuel Bands sælges!).

dsc06273_shift 5thavenuenyc2-550x343 1437547092111

Det var da heller ikke nogen nem start. I de første par dage oplevede jeg flere gange, at jeg havde opladet uret helt og aldeles, men så lagt det side en dag eller to. Når jeg så ville benytte uret, så var batteriet helt dødt. Det var noget skuffende, at den løber tør for strøm helt uden at blive benyttet. Men hvis man ellers husker at oplade uret mindst hver anden dag, så kører det rigtig fint i hverdagen.

Jeg har helt ærligt ikke fået brugt uret rigtig meget, hvilket skyldes flere ting:

For det første, så skal man sørge for at holde det opladet. Det har jeg løst ved at købe to ladere, så jeg kan lade det ved siden af min seng samt på kontoret. Men man skal stadig huske at gøre det.

For det andet, så har jeg svært ved at vænne mig til at benytte den meget lille skærm. Nuvel, det er da skidesmart, at hvis man får en besked med flere valgmuligheder, så dechifrerer Apple Watch automatisk beskeden og tilbyder dig med to forskellige knapper at besvare beskeden meget hurtigt. For eksempel “Skal vi mødes kl. 18 eller 19?” giver svarmulighederne “Kl. 18” og “Kl. 19”. Men skærmen er nu stadigvæk så lille, at uret virkelig skal gøre tingene meget nemmere, før jeg ikke i stedet tager iPhonen op for lommen. På dette område er jeg slet ikke overbevist endnu. Men det er for tidligt at afskrive uret, for dels er der lige kommet en ny software opdatering og dels, så er der mange “native apps” (applikationer, der ikke behøver kontakt med iPhone for at virke) på vej.

Jeg kan rigtig godt lide, at det er så nemt at bruge Siri fra håndleddet, eller at man kan tage et hurtigt opkald via uret, hvis man ikke lige er tæt på iPhonen.

Konklusion
For nuværende vil jeg ikke anbefale dig at købe et Apple Watch, medmindre man ønsker at prale med, at man er first-mover og har fået ét før alle andre, vise at man er på den seneste mode, eller man har et stort behov for at tilkende sig Apple-religionen (som undertegnede). Hvis man alligevel springer ud i købet, så skal man være indstillet på, at man er first-mover på et produkt under konstant udvikling med alle de fordele og ulemper, der sædvanligvis medfører.

Hvis man samtidig sænker sine forventninger og betragter Apple Watch som et moderigtigt ur med mulighed for at skifte urremmens farve og type efter behov (Sport Bands fås for blot $49), så bliver man helt sikkert ikke skuffet.

Personligt er jeg nu tilfreds og forventningsfuld i forhold til, at uret nok skal få en større nytteværdi med tiden i takt med, at der udvikles nye og spændende apps til uret.

Robin Roy Krigslund-Hansen
Apple Discipel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *